Практичні навчання щодо організації комплексу робіт щодо захисту лісів від первинних та вторинних шкідників

   30 квітня на базі філії «Білоцерківське лісове господарство» ДП «Ліси України» відбулося практичне навчання з питань організації комплексу робіт щодо захисту лісів від первинних та вторинних шкідників для  лісової охорони підприємств, установ та організацій Київської області.
   Метою навчання було підвищення рівня практичних знань працівників, відповідальних за охорону та захист лісу, для вчасного виявлення і реагування, а також застосування превентивних заходів захисту лісових насаджень від шкідників та хвороб.
   Під час заходу представники Державного агентства лісових ресурсів України та ДСЛП «Київлісозахист» ознайомлювали учасників заходу зі способами та методами виявлення осередків хвороб та шкідників лісу, відбирали ентомологічні проби з лісової підстилки для проведення лабораторного аналізу, а також розповіли про тонкощі проведення рекогносцирувального нагляду.
   Також важливою темою обговорення було стандартизоване оформлення відповідної документації з лісозахисту та інші моменти співпраці лісокористувачів філій ДП «Ліси України», а також інших підприємств, установ та організацій сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України.
   Загалом такі заходи вкрай важливі, оскільки живий діалог та обмін досвідом були завжди запорукою поширення необхідних знань і вмінь, які так необхідні для вчасного виявлення осередків шкідників та хвороб лісу, і застосування невідкладних заходів, що спрямовані на збереження стійких лісових насаджень.